De Ploeg 22, 5384 HN Heesch
06-40200905
Marielle@marielle-ab.nl

Kleine ondernemers

De groep kleine ondernemers is heel divers en bestaat uit zelfstandige professionals (zzp-ers) , winkeliers en horecaondernemers. Als kleine ondernemer ligt zakelijk en privé dicht bij elkaar. Zakelijke keuzes beïnvloeden direct je persoonlijke financiële situatie en het is vaak niet gemakkelijk om te bepalen wat je aan het einde van de maand nu daadwerkelijk hebt verdiend.

Je vraag je bijvoorbeeld af of een auto van de zaak gunstig is en of je de kosten van je werkruimte mag aftrekken. Misschien heb je het erg druk en heb je behoefte aan versterking. Je vraagt je af hoe je dat moet regelen en vooral wat dat gaat kosten.

Je wilt niet te veel belasting betalen en dus optimaal gebruik maken van allerlei aftrekposten. Je hebt gehoord van allerlei regelingen, maar weet niet wat ze nu precies inhouden en of ze in jouw situatie zinvol kunnen zijn.

Kortom, je hebt iemand nodig die je in begrijpelijke taal uitlegt hoe het werkt zodat je de juiste beslissing kan maken.

Door mijn studie Register Belastingadviseur en twaalf jaar werkervaring kan ik bijna al je vragen op dit gebied beantwoorden. Mochten we tegen een vraag aanlopen die ik niet direct kan beantwoorden, dan kan ik deze vraag uitzetten in mijn netwerk zodat het door een specialist kan worden beantwoord.

Winkeliers

Als kleine winkelier heb je ook specifieke vragen. Zo wil je graag weten welke productgroepen goed lopen en welke producten te lang op de schap blijven liggen. Je wilt je assortiment zo veel mogelijk aanpassen aan de voortdurend veranderende wensen van de consument. Om dit te kunnen doen, heb je informatie nodig. Ik kan helpen door specifieke rapportages op te stellen. Voor het opstellen van deze rapportages heb ik gegevens uit je kassasysteem nodig.

Er zijn verschillende kassasystemen die gekoppeld kunnen worden met de boekhoudpakketten die ik gebruik. Door deze koppeling met de kassa worden veel gegevens automatisch in de boekhouding verwerkt. Dit zorgt voor lagere kosten.